Ready til finalen

Det blir Ready som møter Stabæk i herrefinalen på lørdag etter å ha avgjort sent i Sarpsborg.

Ready startet best i Sarpsborg og tok ledelsen 1-0 på en nydelig enkeltmannsprestasjon av Fredrik Nordby. Ready virket litt skarpere enn hjemmelaget og fikk kampen inn i sin bane i første halvdel av omgangen. Men så utlignet Sarpsborg litt ut av ingenting etter en variant på corner. Anton Olsson fant Mathias Nilsen foran mål som satte 1-1. Etter dette fikk Sarpsborg energi og kampen jevnet seg ut. 1-1 ble også pauseresultatet.

2.omgang startet forrykende. Først fikk Gustav Eriksson omtrent åpent mål for Ready, men misset. I angrepet etter ble Ilya Ponomarev helt fri, men Kevin Sterner gjorde en monsterredning. På påfølgende corner satt den for hjemmelaget da Mikko Lukkarila fikk bra treff. Dermed 2-1 til hjemmelaget. Ready svarte og utlignet like etterpå ved Isac Jerner på et skudd fra høyre. Ready tok også ledelsen 3-2 da Fredrik Nordby dro seg rundt på venstrekanten og satte ballen i motsatt hjørne. Sarpsborg ga seg ikke og dunket inn nok en corner, denne gangen fra venstre gjennom Artur Sysoev. Dermed var lagene like langt igjen. Spenningen var til å ta og føle på det siste kvarteret og med et par kjappe Ready-utvisninger fikk Sarpsborg en gylden mulighet til å sikre seieren. Det nærmeste de kom var et skudd i tverrliggeren fra Anton Olsson. I stedet var det Ready som skulle avgjøre. Ett frislag ble dunket inn på mål av Felix Ljungberg og først på returen var Jerner som sendte sitt lag til finalen.

Det ble en jevn kamp i Sarpsborg som kunne vippet begge veier. Ready dro det lengste strået og møter dermed Stabæk i finalen i Bærum idrettspark lørdag kl 18:00.

MATCHFAKTA