Historisk VM-bronse til Norge!

De norske guttene møtte søndag morgen Kazakhstan i bronsefinalen i VM. En god kampplan slo til 100%. 1-0 var et faktum etter 4 minutter. Nikolai Rustad Jensen får en pasning fra Fritjof Hagberg, dribler halve Kazakhstan og setter ballen bak keeper. 2-0 kommer på corner etter 30 minutter, igjen var det Jensen, og som på de fleste av Norges cornere i dette VM var det Stian Stærkeby som tok innslaget. Norge hadde kampen i sin hule hånd, men Kazakhstan får kranglet inn ballen til 2-1 etter 35 minutter og skuldrene hevet seg litt på banen, på linja og på tribunen. Nå gjaldt det å holde hodet kaldt og fortsette med høyt tempo og godt pasningsspill, og det betalte seg etter 43 minutter; 3-1 på corner- igjen Jensen fra Stærkeby- og en god følelse inn i pausen. Etter hvilen er Kazakstan litt mer med, og Norges keeper Lars August Askheim gjør flere avgjørende redninger. Norge tar etterhvert over styringen igjen, og troen på at dette kan gå er så absolutt til stede. Målene lar vente på seg- men sjansene er der. Etter 78 minutter sitter den endelig- Fredrik Nordby scorer, og det ser virkelig lyst ut for Norge. Kazakstan er slitne og nå handler det bare om å få minuttene til å gå. Begge lags keepere får noen gode redninger hver, Norge styrer kampen, og punktum med 5-1 settes av- Jensen. Fire mål idag og fortjent kåret til Norges beste spiller.

Kampen blåses av etter 93 minutter og elleville jubelscener varmer i Eriksson arena.

Gratulerer spillere, trenere og støtteapparat- bronse i VM er stort, og det er vel fortjent! Norges Bandyforbund gratulerer det norske laget!