Øvrevoll/Hosle tilbake i eliteserien

ØHIL er nå klare for sin 4 sesong i eliteserien i nyere tid. Flere av spillerne som igjen tar steget opp var også med i 04/05 og 05/06 sesongen. Den gangen var de unge og lovende, nå er de… erfarne.

ØHIL spilte også i eliten sesongen 2019/2020. Det endte med direkte nedrykk etter en sesong. Hva er planen denne gangen?
Det er interessant å se litt tilbake, Ready rykket opp til sesongen 06/07 da vi gikk ut av eliteserien. Etter dette har Ready bygd seg opp til å bli en solid klubb, stor klubb og et meget godt bandylag. Kanskje er det vår tur nå, sier Eivind Thorne.

Rollene til Eivind Thorne har vært mange i ØHIL og i bandy. Han understreker at han fortsatt primært er spiller, men har også fungert som spillende trener for laget en god stund.
Både jeg og spillergruppen ønsker å få inn flere i støtteapparatet til kommende sesong. Enten vi får inn en trener som vil styre hele greia, eller om vi får tak i en «kampleder» som kan styre laget i forbindelse med kamper, men nødvendigvis ikke trenger å planlegge og delta på alle treninger. Vi har mye erfaring i laget som kan bidra i et trenerteam fortsetter Eivind.

ØHIL har brukt god tid etter forrige sesong på å forankre en avgjørelse om eliteseriesatsing. Sportslig var det aldri noen tvil, man spiller selvfølgelig i serien man er kvalifisert til. Klubben måtte allikevel gå noen runder internt på hvorfor og hva man ønsker med satsingen.
Vi har hatt en litt tynn ungdoms- og junioravdeling i bandygruppen de siste årene. Samtidig har senioravdelingen vokst, og i fjor var vi 50 spillere på to lag. Hoslebanen kunstis stod endelig klar til forrige sesong og anlegget har fungert svært godt. I tillegg har vi stor rekruttering blant barna både jenter og gutter. Bandygruppen talte 423 medlemmer i idrettsregistreringen 2023. Totalt er det 2753 medlemmer i ØHIL så vi er en stor klubb og veldrevet klubb. Siden vi nå har banen, har fart på rekruttering og er et solid idrettslag mener vi at tiden er moden for å starte en elitesatsing. ØHIL skal ha et elitelag i bandy.

Det er stor nivåforskjell på 1.divisjon og eliteserien, det fikk ØHIL merke forrige gang hvor de stod igjen med 1 seier (3-2 Mjøndalen) og en uavgjort (1-1 Høvik). Det ble mange store tap og flere kamper uten scoringer. Hvilke målsettinger har dere satt for kommende sesong?
Vi har definert fire målsettinger. 1. Vi skal holde plassen. 2. Vi skal gi læring til klubben. 3. Vi skal utvikle spillestil og system. 4. Vi skal beholde gleden med bandy. Dette er viktige og utfordrende målsettinger, men de bygger opp rundt kulturen, utviklingen og kompetansen vi trenger som klubb for å både etablere oss i eliten og bygge bredde og rekruttering.

Det er mye som skal på plass til en elitesesong, både økonomi, spillere, støtteapparat og når sesongen ruller gang er det større krav til arrangement rundt kampene. De siste årene har flere klubber begynt med streaming samtidig som det er stor fokus på å få publikum på kampene. Hvilke planer har ØHIL rundt dette?
På nye Hoslebanen er det bygget et mediatårn, der er det strøm og wifi så fasilitetene er klare for streaming. Vi ser dette som en viktig sak for å både gi læring og utvikling til egen klubb, men til syvende og sist, som alt annet handler det om ressurser. Vi håper, ønsker og trenger å få det på plass. Det er også bygde fine tribuner, delvis med takoverbygg og vi hadde åpen kiosk til alle kamper forrige sesong. Vi mener vi har gode fasiliteter for publikum og håper virkelig å engasjere nærmiljøet til å komme på kamp! Som underdog vet man aldri når det slår til, så det er lurt å se alle kampene smiler Eivind.

Da gjenstår det bare å høre noen rykter rundt spilletroppen? Hva er på gang?
Vår første prioritet var å sikre at vi var nok spillere som ville være med. Samtidig ønsker alle å få inn både noen erfarne og gjerne noen yngre. Vi satser på å stille tre seniorlag neste år, elite, rekrutt og 2.divisjon så vi kan skape en bra utviklingsplattform for alle som vil spille i ØHIL. De fleste fra forrige sesong er med videre, vi har noen yngre i militæret som vi håper kommer tilbake og at de tar med seg noen bandyvenner til oss. Så har vi fortsatt noen tidligere ØHIL-spillere ute i bandyverden som vi gjerne ønsker å få tilbake til moderklubben. I tillegg hadde vi med tre Holmen-Jensen brødre forrige sesong som selvfølgelig vil spille en nøkkelrolle hvis de stiller til kamp mellom bleieskift og jobb. Troppen er fortsatt under arbeid avslutter Eivind.