Ready norgesmestere!

FOTO: Rene Skaret

Det var fantastiske forhold i Bærum Idrettspark da seriemester Ready møtte Stabæk i NM-finalen for damer. Et lavtliggende Stabæk-lag fikk kampen litt inn i sin bane i den første halvdelen av 1. omgang. Ready hadde masse ball, men Stabæk spilte fysisk og godt i forsvar og var heller ikke ufarlige da de kom fremover i banen. Etter 13 minutter fikk Stabæk straffe etter at en Ready-forsvarer headet ballen og Stabæk fikk en gylden mulighet til å gå opp i ledelsen. Men Readys keeper Karen Solem Knutsen ville det annerledes og reddet Martine Holms forsøk. Noen minutter senere kom dog ledermålet for Bærumslaget. Vibeke Tonning skjøt først en corner i rusen før hun tok vare på sin egen retur og sendte Stabæk i ledelsen.

READY TOK OVER
Jo lenger omgangen varte, jo mer tok Ready over føringen. Stabæk-forsvaret begynte å glippe og Ready fant åpninger som de ikke fant i starten av kampen. Laget skapte mange cornere og Stabæk ble presset tilbake i banen. Etter 38 minutter fikk endelig Ready uttelling da Ina Kim Dahl fikk kanontreff på corner og ballen føk i krysset til 1-1. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

“Syns vi styrer kampen og det er bare å kjøre på så kommer åpningene etterhvert”
Filippa Horn, Ready

“Vi forsvarer oss godt og må fortsette med det i 2. omgang”
Lene Skrettingland, Stabæk

READY DRO I FRA UTOVER 2. OMGANG
Ready fortsatte å ha grep om kampen i starten av 2. omgang og spilte mye bra bandy. Men det tok 20 minutter før ledermålet kom og igjen var det Dahl som satte ballen i mål for Ready. Filippa Horn kjørte solo over hele banen og var nære på å komme seg helt inn foran mål, men i stedet havnet ballen hos Dahl som satte 2-1. Ready fortsette å kjøre og Stabæk var tvunget til å ta en timeout. Dette hjalp lite, for like etterpå var Marie Dregler frempå på en retur og økte til 3-1 for Ready. Ready var virkelig i siget mot et resignert Stabæk-lag og etter 80 minutter ble Mina Melbye spilt vakkert fri av Horn og satte sikkert 4-1 alene med keeper. Helt på tampen kom også 5-1 ved Ingrid Tufte, noe som også ble sluttresultatet. Dermed tok Ready “The Double” for andre året på rad!

Det var mange gode på Ready i dag, men best var lagets midtbanestrateg Filippa Horn som dro opp angrep etter angrep og hadde også 2 målgivende pasninger der den siste var en ordentlig lekkerbisken.

“Dette var utrolig deilig”
Ina Kim Dahl, Ready