Stabæk med magisk vending

FOTO: Rene Skaret

Det var glitrende forhold i Bærum Idrettspark da herrefinalen mellom Ready og Stabæk ble spilt lørdag kveld.

READY STARTET BEST
Ready startet best og var aggressive og direkte. Stabæk hadde mye ball, men slet med å komme seg til sjanser mot det tette Ready-forsvaret. Og etter 7 minutter var Stian Kavli først på en retur og sendte Ready i ledelsen med 1-0. Stabæk fortsatte med mye ballinnehav, men det var Ready som skapte de største sjansene. Og etter 19 minutter økte de til 2-0 etter vakkert spill. Fredrik Nordby fant Isac Jerner ute på høyrekanten som senere spilte ballen inn der Gustav Eriksson hadde en enkel oppgave med å sende ballen i åpent mål. Sakte, men sikkert spiste Stabæk seg inn i kampen mot slutten av omgangen, men uten å skape de helt store sjansene. Men man hadde litt på kjenn at Stabæk nærmet seg rett før pause.

“Det gjelder å nyte øyeblikket og gasse på”
Gustav Eriksson, Ready

“Det blir litt for mye ball-watching i forsvaret vårt”
Jesper Tho, Stabæk

Stabæk kom ut i 2. omgang med bra tempo og satte Ready under press. Men det var Ready som var effektive og etter 5 minutter av 2. omgang snappet Nordby en corner på første og spratt den opp i nettaket. 3-0 til Ready og en skikkelig kalddusj for Stabæk etter den fine starten på omgangen. Men Stabæk ga seg ikke og på 20 magiske minutter snudde de 0-3 til 4-3. 3-1 kom på en litt heldig måte da ett innslag endret retning på en Ready-forsvarer og gikk inn i mål. Så smalt Nikolai Jensen en corner i nettaket til 3-2. 3-3 kom da Herman Hole plukket opp en dårlig klarering fra Ready og dunket ballen i mål fra 12 meter. Vendingen ble fullbyrdet etter 77 minutter da Jesper Tho flippet mot Nikolai Jensen som utnyttet svakt forsvarsspill og sendte Stabæk i ledelsen for første gang i kampen. Ready hadde vanskeligheter med å skape allverden mot et sterkt Stabæk-lag og etter 88 minutter avgjorde Fredrik Randsborg kampen etter en cornerretur. Fredrik Nordby fikk inn ett trøstemål på overtid, men Stabæks fantastiske 2. omgang ble for mye for Ready.